Wanneer:
6 mei 2017 @ 20:00
2017-05-06T20:00:00+02:00
2017-05-06T20:15:00+02:00
Waar:
MFC Burdaard
Schoolstraat 12
9111 HG Burdaard
Nederland
Kosten:
€ 2,50

 

Wie wordt “Maestro” van Concordia 2017?

Zaterdag 6 mei a.s. gaan 4 kandidaat dirigenten uit Burdaard en Wânswert strijden om de titel “Maestro” van Concordia. Zij gaan hun stinkende best doen om deze felbegeerde titel binnen te slepen. Bent je nieuwsgierig wie deze kandidaten zijn? Kijk de volgende keer in de Brêge, dan gaan we weer een tipje van de sluier oplichten.

Update 24 april

In april zijn de Maestro’s voor het eerst bij elkaar gekomen voor een kennismaking. Gouke Wielenga, dirigent van Concordia was aanwezig om hen de eerste beginselen van het vak bij te brengen. Iedere Maestro kreeg 2 muziekstukken mee naar huis, een groot werk en een mars, welke zij de komende weken goed gaan bestuderen. Ook werd hen een dirigeerstok en een opname van de te spelen stukken uitgereikt.

Tijdens de repetities van Concordia zullen de Maestro’s de komende weken aanwezig zijn om het stuk voor het eerst te dirigeren. Best spannend om dan een live orkest tegelijk te laten beginnen en ook samen de slotnoot te laten spelen, maar de Maestro’s zijn enorm enthousiast. Zij zullen hun stinkende best doen om de fel begeerde titel mee naar huis te nemen. Hierbij worden zij gesteund door fanatieke supporters, vergezeld van spandoeken etc.

Op zaterdag 6 mei zal de jury, bestaande uit Pieter Reitsma, Wim Brons en Gouke Wielenga, tijdens de spannende finale uitvoering beoordelen wie zich Maestro Concordia mag gaan noemen.

Het publiek mag ook stemmen op haar favoriete kandidaat voor de publieksprijs.

Het concert wordt gepresenteerd door Ytsje Jansma en begint om 20.00 uur in MFC het Spectrum te Burdaard. Entree bedraagt € 2,50.

De kandidaten worden in de week voor het concert bekend gemaakt!